29 Οκτ 2006

Η σχέση 'φάντασμα'

Η αλήθεια είναι πως η σχέση 'φάντασμα' είναι ιδιαίτερα βολική! Δε δημιουργεί υποχρεώσεις, σπανίως είναι εκεί όταν θες να είσαι all alone - βέβαια σπανίως είναι εκεί όταν το μόνο που θες είναι να είναι, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση - ιδανικοποιεί τον άλλο και την ίδια τη σχέση και τέλος αφήνει τη φαντασία να οργιάζει για την πολυπόθητη στιγμή της συνάντησης! Επίσης, σου χαρίζει σπαραξικάρδιους αποχώρισμους, απ'αυτούς που αξίζει να διηγείσαι στα εγγόνια σου.
Παρ'όλα αυτά, η σχέση 'φάντασμα' έχει ένα μεγάλο μείον κι όταν λέμε μεγάλο, εννούμε σαν την Πελοπόννησο και βάλε!
Δε θα σου χαρίσει ποτέ τις μικρές καθημερινές απολαύσεις με τον άλλο, δε θα γευτείς ποτέ ολιγόωρους αποχωρισμούς και τη διάθεση για κοπάνα από το γραφείο, το σχολείο ή όπου αλλού για να τους αποτρέψεις και να μείνεις μαζί του. Τέλος, εκτός πολλών άλλων, η σχέση 'φάντασμα' δε θα σε φέρει ποτέ αντιμέτωπη με την πραγματικότητα όταν είναι η ώρα της, αλλά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Όταν δηλαδή, έχεις ήδη δώσει όλο το μηνιάτικο και άλλες οικονομίες για ένα ταξίδι που μετανιώνεις μέσα στο αεροπλάνο, σου έχει τελειώσει το concealer και δεν μπορείς να καλύψεις τον ρημάδι τον κύκλο, ενώ αυτός είναι στην εξώπορτα και άλλα τέτοια ευχάριστα.
Δυστυχως, η άρνηση στη σχέση 'φάντασμα' έρχεται πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή. Εκείνη που ενώ πιστεούμε - για μήνες ίσως - πως θα είναι ιδανική, ανακαλύπτουμε τελικά πως είναι η πιο λάθος!

1 σχόλιο:

Lost είπε...

Άκου να δεις (sic), πήγαινε να βγάλεις καμιά βίζα κι άσε τις κλάψες!